Lijnders vergelijkt Salzburg met Ajax

Lijnders vergelijkt club met Ajax: 'Daarom ben ik hier naartoe gekomen'

6 augustus om 23:22
Laatste update: 7 augustus om 10:17

Pepijn Lijnders kijkt tevreden terug op de eerste krachtmeting met FC Twente (2-1), maar weet dat zijn Red Bull Salzburg het in de return in Enschede nog zwaar genoeg gaat krijgen. De Nederlandse trainer vertrouwt op zijn jeugdige spelers uit de gerenommeerde academy van Salzburg

"We zijn halverwege. Ik ben tevreden, absoluut", zucht Lijnders voor de camera van Ziggo Sport. "We hebben heel veel respect voor Twente en voor de manier waarop ze oplossingen zoeken. We weten dat het volgende week een heel ander verhaal wordt. Deze wedstrijd duurt 180 minuten. We zullen aan de bak moeten, maar ik ben wel tevreden met wat we vandaag hebben laten zien."

Lijnders, die na een lange periode als rechterhand van Liverpool-manager Jürgen Klopp nu zelf de touwtjes in handen heeft, geeft aan zich als een vis in het water te voelen bij Salzburg. "Ik ben iemand die van de opleiding komt. Ik hou ervan om jongens uit de acadamies door te sturen en we weten dat Salzburg een van de beste acadamies heeft in de voetbalwereld. Je hebt Benfica, Ajax en Porto. En Salzburg. Daarom ben ik hier ook naartoe gekomen."

De return tussen FC Twente en RB Salzburg in de derde voorronde van de Champions League wordt volgende week dinsdag gespeeld in Enschede. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!