'Mondeling akkoord tussen Ajax en OM over Rulli

'Ajax en Marseille mondeling akkoord over transfersom Rulli'

6 augustus om 21:19
Laatste update: 7 augustus om 10:12

Ajax en Olympique Marseille hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfersom van Gerónimo Rulli. Volgens De Telegraaf, dat zich beroept op bronnen rondom de Franse club, ontvangen de Amsterdammers circa vier miljoen euro voor de Argentijnse doelman. 

Ajax zou het liefst de aankoopprijs van Rulli - een slordige acht miljoen euro - ontvangen, maar besefte al snel dat de Fransen daar niet in mee wilden gaan. Het salaris van de reservedoelman, die zo'n vier miljoen euro per jaar opstrijkt in Amsterdam, liet Ajax toch overstag gaan. 'Daardoor stemde technisch directeur Alex Kroes uiteindelijk in met de helft', klinkt het. 

Rulli krijgt in Marseille, waar Roberto de Zerbi het sinds deze zomer voor het zeggen heeft, een meerjarig contract aangeboden. Enkele 'formaliteiten' moeten nog worden afgerond, weet ook het Algemeen Dagblad. 'Met de verkoop van Rulli kan Ajax niet alleen enkele miljoenen tegemoet zien, maar ook een selectielid met een hoog salaris wegstrepen.'

Bijrol in Amsterdam

Rulli werd zo'n anderhalf jaar geleden door Ajax overgenomen van Villarreal. Na een periode als eerste keus raakte de doelman geblesseerd aan zijn schouder. Sindsdien vervult hij voornamelijk een bijrol in Amsterdam. Zijn inbreng in Nederland blijft beperkt tot 32 duels, waarin hij 37 doelpunten tegen kreeg. Inmiddels is Rulli achter Remko Pasveer en Diant Ramaj de derde keuze van Francesco Farioli. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!