RB Leipzig aast op Bakayoko

'Bakayoko kan teamgenoot worden van Simons: Leipzig aast op PSV-aanvaller'

6 augustus om 21:05
Laatste update: 6 augustus om 21:44

RB Leipzig aast op Johan Bakayoko. Dat meldt zowel het Eindhovens Dagblad als Voetbal International dinsdagavond. Volgens laatstgenoemde medium staat de aanvaller van PSV na het indrukwekkende kampioensjaar van de Eindhovenaren meer open voor een transfer dan voorheen. 

Dat Bakayoko er goed opstaat bij Europese topclubs, is geen nieuws meer. Maar dat de lijst met geïnteresseerden uitbreidt, wél. De vleugelaanvaller wil PSV alleen inruilen als hij Champions League-voetbal kan gaan spelen, en mee kan gaan doen om hoofdprijzen. 

Dat bleek vorig jaar, toen hij Brentford afwees. De Belg bleef in Eindhoven en leverde met twaalf doelpunten en negen assists een groot aandeel in het kampioenschap onder trainer Peter Bosz. 

Na dat voor Bakayoko vruchtbare jaar, staat hij 'meer' open voor een transfer. De lijst met eventuele nieuwe werkgevers is groot. De linkspoot wordt al geruime tijd in verband gebracht met onder meer Paris Saint-Germain, Bayern München, Borussa Dortmund, Liverpool, Arsenal én nu dus ook Leipzig. 

De nummer vier van het afgelopen Bundesliga-seizoen, komend seizoen opnieuw de club van Xavi Simons, geldt als 'een serieuze optie'. Dat heeft VI vernomen van de entourage rond Bakayoko. Met het vertrek van Dani Olmo naar FC Barcelona komt er voorin een vacature vrij, en Bakayoko geldt als een serieuze kandidaat. 'Het hoeft niet lang te duren voordat RB Leipzig contact opneemt met het management van Bakayoko en PSV', besluit VI

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!