Ajax rond met Juventus en Rugani

'Ajax rond met Juventus: transfer wordt afgehandeld na verkoop concurrenten'

6 augustus om 19:13
Laatste update: 6 augustus om 19:18

Ajax is rond met Daniele Rugani en met zijn huidige club Juventus, meldt Voetbal International. Eerder werd er door de Italiaanse media al gemeld dat Ajax slechts één stap verwijderd is van de komst van Rugani.

Ajax heeft zowel met Juventus als met Rugani zelf een akkoord weten te bereiken. Toch zal er eerst nog het een en ander moeten gebeuren voordat Ajax de puntjes op de i kan zetten. De Amsterdammers zullen naar verluidt de transfer pas afhandelen als Jakov Medić of Josip Šutalo is verkocht.

Rugani zou een stap naar Ajax zelf wel zien zitten en een huurconstructie lijkt daarbij uitkomst te hebben geboden. Ajax-coach Francesco Farioli ziet zijn landgenoot maar al te graag aansluiten. Rugani zou de jonge verdediging van Ajax van structuur kunnen voorzien en leiding kunnen geven.

Volgens Voetbal International heeft Ajax meer directe versterkingen op het oog. Maar, zoals bekend, zal de club dan eerst moeten verkopen. Benjamin Tahirovic, Borna Sosa, Silvano Vos, Owen Wijndal en Naci Ünüvar zijn door Farioli als overbodig beschouwd. Doelman Gerónimo Rulli is onderweg naar Olympique Marseille.