Ajax laat mogelijk drie doelmannen gaan

'Ajax sprak met 'ervaren' Eredivisie-doelman: mogelijk drie keepers vertrekken'

6 augustus om 18:50

Na het Franse Foot Mercato meldt nu ook Voetbal International dat Gerónimo Rulli dichtbij een vertrek uit Amsterdam is. De 32-jarige Argentijn is waarschijnlijk niet de enige doelman die zal vertrekken bij Ajax.

Sinds hoofdtrainer Francesco Farioli bekend heeft gemaakt dat Remko Pasveer (40) zijn eerste doelman is dit seizoen, is er veel te doen rondom de keepers van Ajax. Volgens Voetbal International hoopt de club er deze week nog uit te komen met Olympique Marseille wat betreft de transfer van Rulli. Ajax verlangt zo'n acht miljoen euro voor de Argentijn.

De 22-jarige Diant Ramaj presteerde naar behoren tijdens zijn eerste seizoen bij Ajax, maar is zijn plek onder de lat dus kwijtgeraakt aan Pasveer. De Duitser lijkt weinig te voelen voor een reserverol en zou willen vertrekken uit Amsterdam. Genoa informeerde laatst nog naar Ramaj, maar de Italiaanse club heeft inmiddels Pierluigi Gollini op huurbasis aangetrokken.

Jay Gorter is, bij een vertrek van Rulli, derde keus onder de lat. Zonder uitzicht op speelminuten bij Ajax, zou ook Gorter liever willen vertrekken. Ajax wil zich naar verluidt versterken met een 'ervaren doelman' tussen de 24 en 28 jaar. Ajax sprak met Go Ahead Eagles doelman Jeffrey de Lange, maar pakte niet door omdat er eerst spelers weg moesten. De Lange lijkt nu op weg naar Blackburn Rovers. Go Ahead zou in Gorter een ideale opvolger zien, maar de vraag is of dat haalbaar is.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!