'Ajax en Marseille dicht bij akkoord over transfer'

'Ajax gaat Rulli uitzwaaien: Amsterdammers dicht bij deal met Marseille'

6 augustus om 17:56

Ajax is dicht bij een akkoord met Olympique Marseille over de transfer van Gerónimo Rulli. Met dat nieuws pakt de doorgaans goed ingevoerde Foot Mercato-verslaggever Santi Aouna uit. Roberto de Zerbi zou zich sterk maken voor de komst van de Argentijnse doelman.

Fabrizio Romano en De Telegraaf meldden maandag al dat Ajax en Marseille in onderhandeling zijn. Een dag later is witte rook op komst. De Zerbi ziet in Rulli de ideale keeper voor zijn speelstijl, stelt Foot Mercato. l'OM wil daarom niet wachten tot de huidige eerste keus Pau López is verkocht en kiest ervoor om nu al spijkers met koppen te slaan. Het medium spreekt dat een 'totaalakkoord' nadert.

Ajax wil graag meewerken aan een vertrek vanwege het 'kapitale salaris' van Rulli, die volgens De Telegraaf voor vier miljoen euro per jaar op de loonlijst staat. De Amsterdammers zouden wel het aankoopbedrag van acht miljoen euro willen terugverdienen, schreef de krant. Of dat lukt, is de vraag. L'Équipe meent dat Ajax al genoegen neemt met drie à vier miljoen euro. De Argentijnse international heeft nog een contract tot medio 2026 in de Arena.

Rulli moet na Lilian Brassier, Ismael Koné, Mason Greenwood, Pierre-Emile Højbjerg en Derek Cornelius de volgende zomeraanwinst worden van Marseille. Bovendien wordt ook Internazionale-middenvelder Valentin Carboni spoedig gepresenteerd.