West Ham strikt ook Argentijnse WK-winnaar

Summerville en Füllkrug krijgen bij West Ham gezelschap van Argentijnse WK-winnaar

6 augustus om 17:25

West Ham United dendert door op de transfermarkt. Na de komst van onder anderen Crysencio Summerville en Niclas Füllkrug hebben The Hammers zich nu ook versterkt met Guido Rodríguez, die transfervrij overkomt van Real Betis.

Rodríguez werd eerder dit jaar nog begeerd door FC Barcelona, maar de Catalanen zagen uiteindelijk af van de dertigjarige controleur. De Argentijn was een gewaardeerde kracht bij Real Betis, dat hem in 2020 overnam van Club América in Mexico. Hij ging echter niet in op een nieuwe contractaanbieding en kiest nu voor een avontuur in de Premier League

West Ham toont zich gelukkig met de komst van Rodríguez. "Dit is een enorm moment voor West Ham United om een ​​speler van Guido's kaliber naar de club te halen. Hij is een speler die ik al lange tijd bewonder en we kunnen niet blijer zijn dat we de deal hebben afgerond", zegt technisch directeur Tim Steidten. "Guido is een verdedigende middenvelder wiens intelligentie met en zonder bal een grote kracht is. Hij is ook een bewezen winnaar, hij heeft het WK, de Copa América en de Finalissima gewonnen met Argentinië."

Voor manager Julen Lopetegui is Rodríguez alweer de zesde zomeraanwinst. Summerville (30 miljoen) Füllkrug (27 miljoen), centrale verdediger Max Kilman (47 miljoen), rechtsbuiten Luis Guilherme (23 miljoen) en doelman Wes Foderingham (transfervrij) gingen hem voor.