'Marseille legt 'stevig' miljoenenbod neer bij AZ'

'Olympique Marseille legt ook 'stevig' miljoenenbod neer bij AZ'

6 augustus om 16:54

Olympique Marseille heeft bij AZ aangeklopt voor Rome-Jayden Owusu-Oduro, beweert AZ Alerts. Volgens de fansite wilde de ambitieuze Ligue 1-club zelfs een 'stevig miljoenenbedrag' overmaken naar Alkmaar voor de twintigjarige doelman.

Technisch directeur Max Huiberts van AZ zou het voorstel resoluut van tafel hebben geveegd. Owusu-Oduro ziet zelf ook niets in een overstap en blijft dan ook 'gewoon' in het AFAS Stadion, waar hij nog tot medio 2028 vastligt. AZ Alerts claimt dat Marseille in Owusu-Oduro de gedroomde nieuwe eerste doelman zag. 

De Fransen richten de pijlen in ieder geval op de Eredivisie in de zoektocht naar een nieuwe sluitpost. De Telegraaf en Fabrizio Romano meldden maandag dat l'OM in onderhandeling is met Ajax over Gerónimo Rulli. Eerder bleek Timon Wellenreuther niet haalbaar, omdat de Duitser de concurrentiestrijd bij Feyenoord heeft gewonnen van Justin Bijlow.

'Ook belangstelling voor Bazoer'

Owusu-Oduro is overigens niet de enige speler van AZ die belangstelling geniet. Riechedly Bazoer is in beeld bij Bundesliga-clubs als VfL Bochum en Borussia Mönchengladbach. Ook bij clubs in de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië, en zelfs uit de Premier League zou hij op de radar staan, stelt AZ Alerts

Bazoer heeft het naar zijn zin bij AZ, maar is niet zeker van een basisplaats. De verdediger annex middenvelder ligt bovendien nog maar tot medio 2025 vast.