Venijnige Sem Steijn pareert 'vooroordelen'

Venijnige Steijn: "Daar moeten mensen misschien meer naar kijken"

6 augustus om 16:34

Sem Steijn ziet dat hij heeft afgerekend met de twijfels, die lang over hem heersten. Als steunpilaar van FC Twente staat de 22-jarige aanvallende middenvelder dinsdag tegenover Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League.

Steijn weet dat er lang twijfels waren over zijn voetballende vermogen. Kenneth Perez noemde hem eens 'een beetje blind aan de bal'. "Dat vooroordeel over m'n voetballende kwaliteiten is er altijd geweest", zegt de Hagenaar tegen NU.nl. "Niet verfijnd genoeg, geen goede techniek. Ik moet er altijd hard voor werken om het tegendeel te bewijzen. Maar dat doe ik graag, hoor. Dat is misschien ook iets Haags. Knokken voor wat je waard bent."

Met enig venijn voegt Steijn daaraan toe: "Er zijn weinig middenvelders die zo gemakkelijk scoren als ik. Daar moeten mensen misschien meer naar kijken. Al doen velen dat gelukkig wel." Hij grijpt bovendien alles aan om beter te worden. "Ik train bij Patrick Woerst (een scancoach, red.) op mijn kijkgedrag. En eerder dit jaar ben ik met Ruud van Nistelrooij het veld opgegaan om te trainen. Hij heeft me geleerd hoe ik om een bal heen kan draaien, om zo een betere hoek voor mezelf te creëren. Dat heeft me enorme inzichten opgeleverd."

"Ik heb altijd in mezelf geïnvesteerd, omdat ik het vertrouwen had dat ik dit niveau kon halen. Ik voel dat er nog ruimte is voor verbetering. Ik kan nog creatiever worden en beter tussen de linies bewegen. En ik had er meer kunnen maken vorig jaar", besluit Steijn, die goed was voor negentien goals en drie assists in 39 duels.