VAR-duo beschonken opgepakt voor duel Kiev - Rangers

Twente-opponenten krijgen nieuw VAR-duo in Champions League: Polen dronken

6 augustus om 16:15

Bijzonder nieuws over het VAR-duo voor de wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Rangers, de mogelijke tegenstanders van FC Twente in de play-offs van de Champions League. Bartosz Frankowski en zijn assistent Tomasz Musial zijn maandagnacht gearresteerd vanwege dronkenschap en vandalisme.

De Poolse officials werden gespot door de politie in de Poolse stad Lublin, waar Dinamo Kiev en Rangers dinsdagavond tegenover elkaar staan. Zij zwalkten, met een derde persoon, door de straten met een straatnaambord. Ze werden opgepakt vanwege dronkenschap en vandalisme, bevestigt de politie aan TVP Sport. Bij Frankowski werd een alcoholpromillage van 1,7 geregistreerd, bij Musial was dit 1,8.

"Rond 01.40 uur kregen we een melding dat drie mannen een verkeersbord door de straat droegen. Politieagenten werden ter plaatse gestuurd. Alle mannen waren dronken en hadden meer dan 1,5 promille alcohol in hun bloed. Ze werden naar een ontnuchteringskamer gebracht", vertelt een woordvoerder van de Poolse politie.

De Poolse voetbalbond heeft via een statement van zich laten horen. 'We zullen een gedetaileerde analyse van de situatie uitvoeren in verband met meldingen van ongepast gedrag van twee van onze scheidsrechters die waren aangesteld voor de Champions League-kwalificatiewedstrijd tussen Dinamo Kiev en Rangers. Als het bovenstaande wordt bevestigd, verzoeken we de contracten met de officials te beëindigen. De zaak zal ook worden doorverwezen naar de disciplinaire commissie van de Poolse voetbalbond, die kan besluiten verdere disciplinaire gevolgen op te leggen.'

De UEFA heeft inmiddels een nieuw VAR-duo aangewezen. Dinamo Kiev en Rangers trappen dinsdag om 20.00 uur af in Lublin.