Toornstra is ambitieus met FC Utrecht

Toornstra ambitieus met Utrecht: 'Daar willen we ons tussenwurmen'

6 augustus om 16:03

Jens Toornstra en trainer Ron Jans willen minimaal Europees voetbal halen met FC Utrecht komend seizoen. De ervaren middenvelder hoopt stiekem dat dit lukt via een directe plaatsing.

"Als je heel eerlijk om je heen kijk de laatste jaren dan is het duidelijk wie de top vijf teams van de Eredivisie zijn", vertelt Toornstra tegenover de camera van ESPN. "Maar we willen ons daar natuurlijk wel tussenwurmen", gaat de 35-jarige voetballer vol zelfvertrouwen verder.

Toch wil Toornstra ook nuchter blijven. "Een realistische doelstelling is Europees voetbal halen. Het liefst via een direct plaatsing en anders via de play-offs. Dat tweede is ons de laatste jaren ook niet gelukt."

Zijn trainer Ron Jans sluit zich hier volledig bij aan. "Ik wil Europees voetbal halen, dan zijn we heel tevreden", aldus de hoofdcoach. "Bij de eerste vijf eindigen zou top zijn, maar het kan ook via de play-offs of de beker."

Vorig seizoen ging het in de finale van de play-offs om Europees voetbal mis voor de Domstedelingen. In de slotfase en verlenging keer Go Ahead de wedstrijd om, waardoor de club uit Deventer er met het ticket voor de Conference League-voorrondes vandoor gingen.