Onana waarschuwt Man United-fans

Fans Man United kunnen zich schrap zetten: 'Ik ga veel risico’s nemen'

7 augustus om 08:00
Laatste update: 7 augustus om 09:47

André Onana heeft de fans van Manchester United duidelijk gemaakt dat hij dit seizoen nog meer risico's gaat nemen in het doel. De oud-Ajacied begint vol zelfvertrouwen aan zijn tweede jaar op Old Trafford.

De goalie van Man United wordt door meerdere Britse journalisten ondervraagd over zijn risicovolle speelwijze. "Ja, dat ben ik", zegt hij lachend. "Ik denk dat je dat dit seizoen veel zult zien, want ik ga veel risico's nemen. Ik kan je nu al vertellen: bereid je voor, want zo zal het dit seizoen zijn, geloof mij. Ik zal er nog meer van genieten als dit seizoen begint", tekenen meerdere Engelse media zijn uitspraken op.

Onana kende geen geweldig eerste seizoen voor de ploeg van Erik ten Hag en lag vaak onder vuur in Engeland. Dit weerhoudt hem er niet van om zijn speelwijze aan te passen. "Het beste team ter wereld neemt risico's. Opbouwen vanuit de verdediging, situaties herkennen, wanneer de tegenstander één-op-één speelt of wanneer ze met drie of vier man druk zetten. Voor mij is het belangrijk om die dingen te herkennen en de beste beslissing voor het team te nemen."

De Kameroense doelman barst in ieder geval van het zelfvertrouwen. "Ik zal veel verantwoordelijkheid nemen en ik denk dat mijn rug groot genoeg is om alles te dragen, toch? Ik denk dat het een mooi seizoen wordt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!