Van de Beek steelt harten van Girona-fans

Van de Beek steelt harten van Girona-fans: 'Ik ga het proberen'

6 augustus om 14:15
Laatste update: 6 augustus om 14:58

Donny van de Beek heeft al snel de harten van de fans van Girona veroverd. Tijdens zijn officiële presentatie gaf de oud-Ajacied aan dat hij de Catalaanse taal wil leren.

"De Catalaanse taal maakt deel uit van de geschiedenis van de club en ik zal proberen de taal te leren om mijn communicatie met de fans en mijn teamgenoten te verbeteren", vertelt Van de Beek bij zijn presentatie. "Het zal moeilijk worden, maar ik ga het proberen."

"Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit project", gaat de voormalig middenvelder verder. "Ik wil dat we succesvol zijn en echt bijdragen aan het goede voetbal dat Girona speelt. Dat sluit perfect aan op mijn spel. Daley Blind heeft heel goed gesproken over de club en de stad."

Van de Beek heeft een vierjarig contract bij Girona getekend, dat uitkomt in de Champions League. De club betaalt vijf ton voor de Nederlander, die in de oefenwedstrijd tegen Napoli op zaterdag zijn eerste goal wist te maken voor de Catalanen. In 2020 trok hij voor 39 miljoen euro van Ajax naar Manchester United. Hier wist hij niet te slagen en ook zijn verhuurperiodes bij Everton en Eintracht Frankfurt werden niet succesvol.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!