'Bayern akkoord over opvolger De Ligt'

'Grote transfer: Bayern en Leverkusen akkoord, weg mogelijk vrij voor De Ligt'

6 augustus om 12:56
Laatste update: 7 augustus om 09:57

Groot transfernieuws uit Duitsland: Bayern München heeft een akkoord bereikt met Bayer Leverkusen over de transfer van Jonathan Tah. Dat meldt het toonaangevende Kicker. Het lijkt de weg vrij te maken voor een overstap van Matthijs de Ligt naar Manchester United.

Het Duitse voetbaltijdschrift spreekt van een doorbraak in het 'transferpoker' tussen Bayern en Bayer. Der Rekordmeister zag de eerste aanbiedingen - die 18 miljoen euro plus 2 miljoen aan bonussen en 20 miljoen plus 5 miljoen aan bonussen bedroegen - afgeslagen, maar heeft er nu een schepje bovenop gedaan. De kersverse Bundesliga-kampioen stemt in met het laatste voorstel van 25 miljoen vast en 5 miljoen aan bonussen.

Die Werkself staat enigszins met de rug tegen de muur doordat Tah zelf dolgraag de overstap maakt naar Bayern, waarmee hij al tot persoonlijke overeenstemming kwam. De Duitse international ligt bovendien nog maar één jaar vast in Leverkusen. Ondanks het akkoord tussen de clubs, zit hij nog even in de wachtkamer door De Ligt. Pas als Bayern de Nederlandse verdediger heeft verkocht aan Manchester United, kan Tah zijn transfer afronden, weet Kicker.

Bayern München zet in op een bedrag van 50 miljoen euro voor de ex-Ajacied. Daaraan lijkt Manchester United nog niet te willen voldoen, maar het is de verwachting dat beide clubs er uiteindelijk wel uitkomen. De Ligt speelt dan volgend seizoen op Old Trafford, Tah in de Allianz Arena en Leverkusen moet op zoek naar een vervanger van die laatste.

Naast De Ligt zijn United en Bayern overigens ook in gesprek over Noussair Mazraoui. Die deal lijkt zelfs dichtbij.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!