'Neres kan overstap maken naar Serie A'

'Conte wil voormalig Ajax-aanvaller naar Napoli halen'

6 augustus om 11:47
Laatste update: 6 augustus om 19:50

Antonio Conte wil David Neres dolgraag naar Napoli halen. De Italiaanse club dringt aan in de gesprekken met Benfica om de oud-Ajacied binnen te hengelen.

De Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio meldt dat Napoli's technisch directeur Giovanni Manna er alles aan doet om Conte tevreden te houden en daarom actief onderhandelt met Benfica over David Neres. De Braziliaan zou openstaan voor een mogelijke transfer.

Ajax nam Neres In januari 2017 over van São Paulo. Bij de Amsterdammers vertrok hij in de winter van 2022 naar Shakhtar Donetsk. Na de invasie van Rusland in Oekraïne maakte hij de overstap naar Benfica. De 27-jarige vleugelspeler heeft nog een contract bij de Portugese club tot juni 2027 en een afkoopclausule van honderd miljoen euro. Maar Neres zal naar alle waarschijnlijkheid voor ongeveer dertig miljoen kunnen vertrekken.

Napoli heeft deze zomer nog niet volledig in hun selectie kunnen investeren omdat ze wachten op de verkoop van sterspeler Victor Osimhen. De Nigeriaanse spits zal naar verwachting meer dan honderd miljoen euro opleveren. Dit bedrag zou de club in staat stellen om een nieuwe spits en meerdere andere doelwitten aan te trekken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!