NAC neemt Duitse aanvaller over van Stuttgart

NAC bevestigt: promovendus neemt Duitse aanvaller over van Stuttgart

6 augustus om 10:55

NAC en VfB Stuttgart hebben een akkoord bereikt over de overname van Raul Paula. De Duitse aanvaller komt transfervrij over vanuit de Bundesliga. De transfer lekte maandag al op bijzondere wijze uit.

'Paula tekent een contract voor twee jaar, met een cluboptie voor nog een jaar', zo tekent NAC op de eigen clubsite op. De Duitser met Portugese roots trainde de volledige voorbereiding mee met het eerste elftal van VfB Stuttgart en sluit direct aan bij de trainingen bij NAC.

Technisch directeur Peter Maas zegt erg blij met de transfer te zijn. “Raul Paula is een aanvallend ingestelde speler, die zowel op de positie van tweede spits kan spelen, als aan de buitenkanten. Het is een goed moment nu een speler met zijn aanvallende potentie aan onze selectie toe te voegen”, vertelt hij aan de eigen clubkanalen.

NAC had maandag al op een wel heel aparte manier de komst van Raul Paula uit laten lekken. De Bredanaren maakten maandag de rugnummers bekend en daar stond de twintigjarige aanvallende middenvelder van VfB Stuttgart al tussen.

Paula stroomde in 2017 in bij de jeugdopleiding van VfB Stuttgart. Hij doorliep verschillende jeugdelftallen en maakte in 2021 zijn debuut voor het beloftenelftal van de Duitse club. In de Regionalliga Südwest wist hij afgelopen seizoen vijftien keer te scoren en gaf hij zeven assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!