'Brits international maakt miljoenentransfer naar Newcastle'

'Newcastle snoept Engels international weg voor de neus van Europese topclubs'

6 augustus om 09:44
Laatste update: 7 augustus om 09:48

Newcastle United staat op het punt om de Engelse international Marc Guehi van Crystal Palace over te nemen. Volgens The Telegraph wordt er geschermd met een bedrag dat ruim boven de 60 miljoen pond ligt, omgerekend 70 miljoen euro.

De gesprekken tussen Newcastle en Crystal Palace zijn de afgelopen dagen in een verder stadium gekomen en beide partijen denken volgens de Britse krant dat er een akkoord zal worden bereikt. Newcastle zou niet hebben geaarzeld over de vraagprijs van de Londense club en ook de persoonlijke voorwaarden lijken geen probleem te vormen.

Het aantrekken van Guehi zou een grote slag zijn voor Newcastle, gezien de hoge waardering van de verdediger na een sterk EK. Ook werd hij in verband gebracht met topclubs als Real Madrid, FC Barcelona, Juventus en Arsenal.

Volgens The Telegraph zal de transfer naar verwachting voor het weekend worden afgerond. 'Voor Newcastle was het aantrekken van een andere centrale verdediger een van hun topprioriteiten voor deze zomer. Het binnenhalen van een speler die zo hoog wordt aangeschreven als Guehi is een verdere bevestiging van de groei van de club sinds de overname door het Public Investment Fund van Saudi-Arabië in oktober 2021', aldus het Engelse dagblad.

Guehi zou zelf graag de overstap willen maken en zijn vertegenwoordigers hebben aangespoord om de deal rond te krijgen. Tot de contracten zijn getekend, is er altijd een risico dat er een rivaliserend bod komt. Maar zoals het er nu naar uitziet, verkast Guehi naar The Magpies.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!