'Gudmondsson dichtbij binnenlandse overstap in Serie A'

'Met Inter en Juve in verband gebrachte oud-AZ'er verkast naar Fiorentina'

6 augustus om 09:21
Laatste update: 7 augustus om 09:47

Fiorentina lijkt de nieuwe club van Genoa-aanvaller Albert Gudmundsson te worden. De voormalig speler van PSV en AZ werd eerder in verband gebracht met topclubs als Inter en Juventus.

Volgens de Italiaanse journalist Gianluca di Marzio komt de overgang van Gudmundsson naar Fiorentina steeds dichterbij en is de deal bijna rond. Er moet nog een definitieve overeenkomst worden bereikt door alle partijen.

De IJslandse international is deze zomer in verband gebracht met een aantal grote Italiaanse clubs, waaronder Inter, Napoli en Juventus. Het lijkt er echter op dat hij dus naar Fiorentina verkast. In Italië wordt Gudmundsson als een grote aanwinst gezien voor La Viola.

Fiorentina had aanvankelijk vijf miljoen euro geboden voor een huurperiode met een verplichte koopoptie, onder bepaalde voorwaarden, met een transfersom van twintig miljoen. Later bood de club een huurvergoeding van ongeveer zeven miljoen euro met de verplichting om te kopen voor een bedrag tussen de achttien en negentien miljoen.

Genoa wil nog een kleine verhoging op dit bod, maar er wordt verwacht dat alles rondkomt. Het is een kwestie van tijd voordat de clubs een overeenkomst bereiken, aldus Di Marzio. Gudmundsson speelde het afgelopen seizoen 35 wedstrijden in de Serie A voor Genoa. Hierin wist hij veertien keer te scoren en vier assists te geven.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!