Gündogan bekritiseert Barça-ploeggenoten

Nieuwe ophef: Gündogan bekritiseert Barça-ploeggenoten in gesprek met Güler

6 augustus om 08:36
Laatste update: 7 augustus om 09:46

Ilkay Gündogan lijkt te zijn betrapt terwijl hij zich beklaagt over zijn teamgenoten van FC Barcelona. De 33-jarige middenvelder liet zich na het oefenduel met Real Madrid kritisch uit over de Barça-spelers, in gesprek met Arda Güler.

Hoewel de Catalanen met 2-1 aan het langste eind trokken in het MetLife Stadium in New Jersey, was Gündogan niet tevreden. Turkse liplezers ontrafelden zijn discussie met Güler. Hoewel Gündogan uitkomt voor Duitsland, komen zijn ouders uit Turkije. Hij sprak dan ook in zijn moederstaal met het talent van de Koninklijke.

"Ze spelen hersenloos. Als ze met hun hoofd spelen... Ze gebruiken hun hersenen niet. Kijk hoeveel balverlies ze hadden in het laatste kwartier", zou Gündogan gezegd hebben. Het nieuws wordt onder meer opgepakt door Tribuna en Forbes. Dat de oud-speler van Borussia Dortmund en Manchester City uitgerekend tegenover een speler van aartsrivaal Real Madrid zijn teamgenoten bekritiseert, doet wat stof opwaaien.

Het is niet voor het eerst dat Gündogan ploeggenoten publiekelijk aanvalt. In oktober verweet hij de Barça-spelers al dat ze een verloren Clásico tegen Real niet serieus genoeg namen. "Ik wou dat er meer boosheid, frustratie en teleurstelling was", zei hij in een interview. Ook kraakte hij in april - zonder hem bij naam te noemen - Ronald Araujo om zijn rode kaart in het Champions League-duel met PSG.