'Spurs wil Solanke, prijskaartje van 75 miljoen'

'Tottenham zit achter Premier League-spits van 75 miljoen euro aan'

6 augustus om 07:54

Tottenham Hotspur maakt werk van een toptransfer van Dominic Solanke. De 26-jarige Engelse spits heeft echter een clausule van liefst 75 miljoen euro, meldt The Telegraph.

Solanke, die in 2015 door Chelsea werd verhuurd aan Vitesse, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een dragende kracht bij Bournemouth. Het afgelopen seizoen scoorde hij 21 keer en gaf hij vier assists in 42 officiële duels. Het levert hem de nodige belangstelling op, maar tot dusver wilde geen club voldoen aan de torenhoge transferclausule.

Volgens The Telegraph is Tottenham echter serieus geïnteresseerd in Solanke. De Premier League-topclub wil doorpakken voor de oud-speler van Chelsea en Liverpool, maar zal wel proberen iets van de transfersom af te snoepen. De gesprekken lopen, maar van een akkoord is nog geen sprake. Solanke, die net naast deelname aan het EK greep, wil zelf graag een nieuwe kans in de Engelse top. Ook Chelsea toonde interesse, maar deinsde terug voor de forse vraagprijs.

Spurs-manager Ange Postecoglou heeft de clubleiding duidelijk gemaakt dat er een nieuwe spits moet komen. Heung-min Son kan in dat geval terug naar zijn geliefde linkerflank. De Londenaren beschikken ook nog over Richarlison, maar de Braziliaan kampte afgelopen seizoen met blessureleed en geniet Saudische belangstelling.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!