'Rensch komt in aanmerking voor verkoop'

'Ook Rensch komt in aanmerking voor verkoop bij Ajax'

6 augustus om 07:34

Devyne Rensch komt deze zomer in aanmerking voor een transfer bij Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De 21-jarige rechtsback heeft nog maar een contract voor één seizoen in de Johan Cruijff Arena.

Rensch beleefde in het seizoen 2020/2021 een stormachtige doorbraak bij Ajax, maar zijn ontwikkeling zette zich niet helemaal door. Desondanks is het jeugdproduct ook onder Francesco Farioli voorlopig een vaste waarde. Of dat zo blijft, is afwachten. Volgens het AD zoekt technisch directeur Alex Kroes naar transferinkomsten om met de defensieve wanorde te kunnen afrekenen. 'Voor verkoop komen ook de rechterkant, met Devyne Rensch en Josip Sutalo, in aanmerking.'

Ajax staat al langer open voor een vertrek van Sutalo. Met Daniele Rugani heeft Ajax al een nieuwe rechtsbenige mandekker op het oog. Ook is er interesse in Sergi Roberto. De voormalig FC Barcelona-aanvoerder zou eventueel Rensch kunnen vervangen op rechtsback.

Verder werden met Owen Wijndal en Borna Sosa twee vleugelverdedigers zelfs al uit de selectie gezet in Amsterdam. Volgens het Duitse Sky Sport is er Spaanse en Italiaanse interesse in de Kroatische international, die jarenlang een gewaardeerde kracht was bij VfB Stuttgart.

Het AD ziet dat er al met al nog veel onduidelijk is in de Ajax-defensie. Zo krijgt Youri Baas voorlopig nog de voorkeur boven Ahmetcan Kaplan, die nog opgetraind wordt. 'Goed beschouwd kan de Italiaan (Farioli, red.) met Hato dus pas één naam met pen invullen in zijn verdediging.'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!