Chelsea wil 40 miljoen neerleggen voor Omorodion

'Spitsencarousel komt op gang: Atlético-talent voor 40 miljoen naar Engeland'

5 augustus om 21:40
Laatste update: 5 augustus om 21:56

Chelsea gaat veertig miljoen euro neertellen voor Samuel Omorodion van Atlético Madrid. De spits, die vorig jaar aan Alavés werd verhuurd, kan wel pas vertrekken als de deal rond Julian Álvarez van Manchester City rond is.

In juni deed Chelsea ook al een poging om Omorodion te halen, maar toen werd een bod van 32,5 miljoen euro nog afgewezen. Nu lijkt een bod van veertig miljoen euro dus wel voldoende, melden The Athletic en Fabrizio Romano. De deal lijkt echter wel pas doorgang te vinden als Álvarez daadwerkelijk overkomt van Manchester City. De Madrilenen zouden dichtbij een akkoord zijn voor tachtig miljoen euro.

De mogelijke transfer van Omorodion staat los van de gesprekken tussen Chelsea en Napoli over Romelu Lukaku en Victor Osimhen. De komst van de Nigeriaan naar Londen wordt nog altijd besproken. Omorodion maakte vorig seizoen op huurbasis bij Alavés negen goals en kende daarmee zijn doorbraak. Bij Chelsea moet hij dus langzaam gebracht worden en de club hoopt nog altijd dat Osimhen de eerste spits wordt.