Ajax kan Weghorst pas aantrekken als Akpom gaat

Ajax wil spits verkopen om weg vrij te maken voor Weghorst: 'Loopt nog niet storm'

5 augustus om 20:35

Als Brian Brobbey of Chuba Akpom niet vertrekt bij Ajax, dan wordt de transfer van Wout Weghorst heel lastig. Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij in Kick-Off de podcast van De Telegraaf. Echter is er nog weinig beweging rond die spitsen.

"Als Brobbey of Akpom niet vertrekt, wordt de komst van Weghorst gewoon erg moeilijk. Daarom zal Akpom echt weg moeten. Om de weg vrij te maken voor Weghorst", luidt de duidelijke conclusie van Verweij. Akpom kwam vorig jaar zomer voor 12,3 miljoen euro over van Middlesbrough en zijn contract loopt nog tot de zomer van 2028. Vorig seizoen wilde Nottingham Forest hem in de winter nog overnemen.

Een uitgaande transfer van Akpom lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Volgens Verweij hebben zich nog niet veel clubs gemeld bij Ajax. "Het loopt nog niet storm aan belangstelling, dus Weghorst zit nog altijd in de wachtkamer." Wat betreft Verweij is Ajax ook beter af zonder de Engelsman. "Akpom speelde in Servië wel mee, maar eigenlijk ook weer niet. Ajax speelde gewoon met tien man. Toen werd wel duidelijk dat Ajax daar heel snel vanaf wil en moet."

Verweij verwacht dan ook veel als Ajax dit seizoen kan beschikken over Brobbey en Weghorst. "Dat is toch wat je wil als trainer. Ze zullen allebei niet de makkelijkste zijn, maar wellicht is er ook wel een systeem te bedenken waarin ze samen kunnen spelen. Tegenwoordig roepen trainers dat de ene speler meer geschikt is voor de ene wedstrijd en de andere wedstrijd voor die andere speler."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!