Van de Kerkhof tipt verdediger bij PSV

Van de Kerkhof tipt verdediger bij PSV: 'Staat wat mij betreft bovenaan'

5 augustus om 19:50

Willy van de Kerkhof maakt zich enige zorgen over de defensie van PSV, vertelt hij in #DoneDeal. Het clubicoon zag dat de verdediging van de landskampioen zo lek als een mandje was in het duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal.

"Ik ben echt geschrokken van een heel kwetsbaar PSV in de verdediging. Dan kun je natuurlijk zeggen dat Olivier Boscagli, Armando Obispo en Mauro Júnior geblesseerd waren, dus er komt nog wel wat verbetering. Maar ook Teze zag er niet goed uit", stelt Van de Kerkhof in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

Teze vormde een achterhoede met Ryan Flamingo, Jerdy Schouten en Fredrik Oppegard. "Hij speelde matig. Misschien speelt het wel mee dat hij alsnog een transfer kan maken naar AS Monaco." Van de Kerkhof adviseert PSV om in te stemmen met een vertrek van de rechtsback, die nog een contract voor één seizoen heeft. "Als je tien miljoen voor Teze kunt krijgen, denk ik dat je hem snel moet verkopen. Er zijn goede backs genoeg. Tien miljoen voor een verdediger is niet weinig."

Van de Kerkhof constateert na de Johan Cruijff Schaal dat verdedigende versterkingen zeer welkom zijn in Eindhoven. "Misschien moet je eens naar Stefan de Vrij gaan kijken", oppert de voormalig middenvelder. "Hij kost wel wat, maar zou zeker een optie zijn. Wat mij betreft zou hij zelfs bovenaan staan."

De 63-voudig international 'maakt zich een beetje zorgen', maar ziet dat er voldoende tijd is om orde op zaken te stellen op de transfermarkt. Hij hoopt bovendien dat de steunpilaren blijven. "Er is nog niemand weg. Ook dat bod van vijftig, zestig miljoen is er nog niet. Ik heb zo'n idee dat voorlopig iedereen blijft. En dat zou goed nieuws zijn."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!