Farioli hoopt op Bergwijn en Brobbey bij Ajax

Farioli prijst Ajax-aanvallers Bergwijn en Brobbey: 'Denk dat hij blijft'

5 augustus om 18:18

Francesco Farioli hoopt bij Ajax snel een beroep te kunnen doen op Steven Bergwijn en Brian Brobbey. De trainer laat zich lovend uit over de Oranje-internationals, die onlangs aansloten bij de selectie, maar nog klaargestoomd moeten worden voor wedstrijden.

"We doen alles wat mogelijk is voor hen", zegt Farioli bij ESPN tijdens de open dag van Ajax. "Ze willen spelen, maar dat vraagt veel op fysiek gebied. Voor ons is het belangrijk om ze fit te krijgen. Niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn. Het zijn explosieve spelers, dus daarmee moeten we voorzichtig zijn. Het vraagt wat meer tijd, elke dag checken we hoe ze eraan toe zijn. Als ze fit zijn, zullen ze onderdeel zijn van de groep en het team dat gaat spelen."

Of dat donderdag tegen Panathinaikos is in de derde voorronde van de Europa League, is nog even afwachten. "Ja, het is mogelijk. We hebben nog twee trainingssessies over. We zullen het van dag tot dag bekijken en dan maak ik mijn beslissing", aldus de Italiaan. 

Farioli merkte tijdens de open dag dat Brobbey één van de populairste spelers is van Ajax. "Brian is een belangrijke speler en hij komt uit de jeugdopleiding, het is begrijpelijk dat hij een goede band heeft met de fans. Hij is ook nog een spits, die genereren veel aandacht. Het is een speciale jongen. Ik heb de afgelopen dagen drie keer met hem gesproken en hij heeft altijd een positieve vibe."

Farioli verwacht dat Brobbey dit seizoen gewoon bij Ajax blijft. "Hij werkt fantastisch en we zijn op de goede weg. Voor het team zal hij een kernfactor zijn, om ons seizoen succesvol te laten verlopen. Of hij blijft? Ja, dat denk ik wel."

Ook de 'fantastische' Bergwijn ontvangt lof. "Hij heeft veel kwaliteiten en kan een wedstrijd omdraaien. Hij is ook een belangrijke speler in de kleedkamer en is een van de spelers die het karakter heeft om een leider te zijn. Hij is zeker één van de aanvoerders", besluit Farioli desgevraagd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!