West Ham strikt ook Füllkrug

West Ham pakt door na Summerville en strikt ook Duits international

5 augustus om 17:58
Laatste update: 5 augustus om 17:58

West Ham United heeft zich definitief versterkt met Niclas Füllkrug. De 31-jarige spits heeft in Londen zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2028, maken The Hammers maandag bekend. Hij gaat samenspelen met Crysencio Summerville.

Füllkrug was afgelopen seizoen doorgaans de vaste spits van Borussia Dortmund. Ook voor Duitsland was hij deze zomer belangrijk op het EK. Toch wilden Die Borussen doorselecteren na de teleurstellende vijfde plaats in de Bundesliga. Serhou Guirassy, die overkwam van VfB Stuttgart, is de beoogde nieuwe aanvalsleider in het Signal Iduna Park.

Hoewel Füllkrug een belangrijke rol speelt in de selectie, vond Dortmund de aanbieding van West Ham te goed om af te wijzen. De 21-voudig international van Die Mannschaft levert bijna het dubbele op van de zeventien miljoen euro die vorig jaar aan Werder Bremen werd betaald. De Premier League-club maakt nu dertig miljoen euro over, inclusief bonussen, zo meldt Sky Sport. Van dat geld kan Dortmund een jonge en veelzijdige concurrent voor Guirassy halen. Volgens Sky past Maximilian Beier van Hoffenheim perfect in de profielschets. Hij staat dan ook hoog op het verlanglijstje.

Füllkrug is na Crysencio Summerville (30 miljoen), Max Kilman (47 miljoen) en Luis Guilherme (23 miljoen) al de vierde grote zomeraanwinst voor de ploeg van manager Julen Lopetegui. Het afgelopen seizoen scoorde hij zestien keer en gaf hij tien assists in 46 officiële duels voor Dortmund. 

De komst van Füllkrug komt ongetwijfeld uit de koker van West Ham-directeur Tim Steidten. De twee speelden bij Werder Bremen nog samen. "Ik weet wat hij ons zal brengen in termen van zijn fysieke en afwerkingskwaliteiten, evenals zijn karakter en mentaliteit", aldus Steidten.