Farioli zet nog een Ajax-speler uit selectie

Farioli zet nog een Ajax-speler uit selectie: "De club steunt mij"

6 augustus om 06:30
Laatste update: 6 augustus om 06:30

Ajax heeft ook Naci Ünüvar laten weten dat hij deze zomer mag vertrekken. De 21-jarige aanvallende middenvelder zit in hetzelfde schuitje als Owen Wijndal, Silvano Vos, Benjamin Tahirović en Borna Sosa, zo laat Francesco Farioli weten.

Ünüvar ontbrak maandag tijdens de Open Dag van Ajax. "Hij zit in dezelfde situatie als Silvano en de anderen. Hij mag vertrekken", vertelt Farioli aan ESPN. "Hij is net als Silvano een kind van de club. Maar het is nooit makkelijk, geloof mij. Dit is het enige deel wat ik niet leuk vind aan mijn werk. Maar helaas is het de taak van de trainer om beslissingen te nemen."

"Toen ik coach werd besloot ik om niets te verhullen, om eerlijk en direct te zijn in mijn communicatie", gaat de oefenmeester verder. "Als iets goed gaat, ben ik de eerste om ze te feliciteren. Maar als ik niet genoeg ruimte zie voor hun kwaliteiten, dan is het beste voor iedereen om met ze te praten. Om met alle respect eerlijk te zijn. Het is onmogelijk, of in ieder geval heel moeilijk, om met 35 à 36 spelers te werken. Dat is moeilijk voor iedereen."

"Ik heb deze beslissingen genomen. Ik zeg niet dat het de beste beslissingen zijn, maar het zijn mijn beslissingen. De club steunt mij hierin", aldus Farioli. Ünüvar speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Twente en keerde deze zomer terug in Amsterdam. Hoewel hij geen basisplaats veroverde in Enschede, scoorde hij vier keer en gaf hij drie assists in 25 officiële duels.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!