Bergwijn over fitheid op Ajax-Open Dag

Ajax moet wachten op aanvaller: 'Ik train nu nog apart van de groep'

5 augustus om 15:45
Laatste update: 5 augustus om 15:49

Steven Bergwijn heeft op de Open Dag van Ajax een update gegeven over zijn fitheid. De vleugelaanvaller hoopt later deze week weer deel te nemen aan de groepstraining, maar is nog niet helemaal de oude. 

"Ik ben nog niet helemaal fit", vertelt Bergwijn maandagmiddag tijdens de spelerspresentatie op de Open Dag van Ajax, die uitgezonden wordt door ESPN. "Daar werk ik hard aan. Ik train nu nog apart van de groep."

De Oranje-international, op het EK basisspeler tegen Roemenië en Turkije, weet nog niet wanneer aansluit bij de rest. "Wanneer ik met de groep ga trainen? Dat ligt aan de trainer."

De 26-jarige Bergwijn, naar verluidt nog altijd een van de spelers die vanwege zijn geschatte marktwaarde op de nominatie staat om te vertrekken uit Amsterdam, meldde zich op maandag 29 juli bij de groepstraining. Ondanks een week van training, komen wedstrijden nu dus nog te vroeg. Ajax begint het nieuwe Eredivisie-seizoen aanstaande zondag met een thuiswedstrijd tegen het sc Heerenveen van Robin van Persie.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!