PSV stelt Wijnker aan

Officieel: PSV heeft opvolger voor vertrokken hoofd opleidingen Faber binnen

5 augustus om 15:16

PSV heeft Aloys Wijnker aangesteld als de nieuwe academy director. De 53-jarige Wijnker is bij de landskampioen uit Eindhoven de opvolger van Ernest Faber. Hij vertrok onlangs naar Australië, waar hij aan de slag ging bij Adelaide United.

De aanstelling van Wijnker diende zich al een tijdje aan. In de loop van maandag is hij gepresenteerd. "Het is een van de beste jeugdopleidingen in het betaald voetbal", aldus een verheugde Wijnker. "Dat zie je aan de doorstroom naar de hoofdmacht, doorstroom naar andere BVO's en aan de afvaardigingen bij de nationale jeugdploegen. Zeker de laatste tien jaar zijn er grote stappen gezet. Het is nu zaak dat we die lijn voortzetten."

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart spreekt van een 'zwaargewicht'. "Ik ken Aloys vanuit ons gezamenlijke verleden bij AZ en de Amerikaanse bond. Hij is een zeer gedreven opleider, met een duidelijke visie en een groot netwerk. Hij heeft ervaring in binnen- en buitenland, bij clubs en nationale bonden. Deze factoren maakten hem de ideale kandidaat om PSV Academy te leiden en verder te ontwikkelen."

De PSV-aanwinst was in het verleden werkzaam bij onder meer AZ, de Amerikaanse bond, Vitesse en ook de KNVB.