Brugge onderneemt actie na racisme van eigen 'fans'

'Geschokt' Club Brugge onderneemt daags na massaal racisme van eigen 'fans' actie

5 augustus om 15:06
Laatste update: 5 augustus om 15:14

Club Brugge heeft daags na de uitingen van racisme in het uitvak bij Standard Luik actie ondernomen. Te zien was hoe meerdere supporters de Kühnen-groet brachten, een variant op de Hitlergroet. De club rekent daar nu keihard mee af. 

Rond het met Luik (1-0 nederlaag voor Brugge) verschenen op sociale media diverse foto's van Brugge-'fans' die de groet uitbrachten. De Belgische topclub is op basis daarvan een onderzoek begonnen. Er zijn inmiddels 24 supporters geïdentificeerd, en er is een procedure tot het opleggen van een stadionverbod gestart. 

Brugge laat via de officiële kanalen weten 'geschokt' te zijn door wat zich voltrokken heeft in het uitvak in Luik. 'De volledige Club Brugge-familie veroordeelde deze actie onmiddellijk', tekent het op. Er is ook contact opgenomen met de lokale politie, voor eventuele verdere stappen. 

'Club benadrukt dat er binnen de Blauw-Zwarte familie geen enkele plaats is voor wangedrag en dat het zal blijven proactief optreden tegen mensen die het niet waard zijn onze Club-kleuren te dragen', besluit de club het statement.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!