Pepijn Lijnders geeft hoog op van FC Twente

Lijnders zwaar onder de indruk: 'FC Twente is Champions League-niveau'

5 augustus om 14:48

Pepijn Lijnders geeft heel hoog op van FC Twente. De Nederlandse trainer van RB Salzburg, de tegenstander van de Tukkers in de derde voorronde van de Champions League, vindt dat de club uit Enschede thuishoort in de hoofdfase van het miljardenbal. 

Twente speelt dinsdagavond om 20.45 uur deel één van het tweeluik met Salzburg, in Oostenrijk. Lijnders zal zich tot in de puntjes hebben voorbereid. "Als een club een compliment verdient, is het Twente. Stabiel. Zeker sinds Jan Streuer (directeur, red.) is teruggekomen hebben ze een goede ontwikkeling doorgemaakt in het elftal. Er zijn duidelijke trainers aangesteld, goede trainers. We maken ons op voor een hele interessante wedstrijd", aldus de voormalig rechterhand van Jürgen Klopp bij Liverpool op de voorbeschouwende persconferentie van maandag. 

"Ik denk dat ze heel goed zijn als elftal" vervolgt Lijnders, die sinds deze zomer aan het roer staat bij Salzburg. "Ze zijn zo goed op elkaar ingespeeld, dat ze altijd de oplossingen vinden, zelfs als het wat lastiger wordt. Ze kunnen wedstrijden controleren zonder de bal. Je ziet aan het elftal dat het hecht is, dat ze samen zijn en dat ze inderdaad de wil hebben om echt te verdedigen met z'n allen. Wat ik al eerder zei: complimenten, het is Champions League-niveau naar mijn mening."

Mocht Twente het tweeluik met Salzburg overleven, dan wacht in de volgende ronde Rangers FC of Dynamo Kiev. Dat heeft de loting van maandagmiddag in het Zwitserse Nyon uitgewezen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!