Wéér tegenvaller voor St. Juste bij Sporting

St. Juste-transfer lijkt van baan na nieuw kwetsuur: 'Niemand heeft hem opgegeven'

5 augustus om 13:32
Laatste update: 6 augustus om 19:49

Jeremiah St. Juste is in de voorbereiding van Sporting Portugal wederom geblesseerd geraakt. In een oefenduel met Sevilla (2-1) ging het mis voor de Nederlander, waardoor hij de strijd om de Portugese Supercup moest missen. Trainer Rúben Amorim is ten einde raad over wéér een blessure voor zijn verdediger.

"Als we wisten wat we nog meer konden doen om hem te helpen, zouden we dat doen", vertelt Amorim in een interview met het Portugese SportTV. "Hij was aan het herstellen, ging eindelijk weer spelen en is wederom gewond geraakt. Het zijn fasen. We doen ons uiterste best om hem er weer bovenop te krijgen."

St. Juste is momenteel in Nederland om aan zijn herstel te werken. "Niemand heeft hem opgegeven", gaat Amorim verder. "We hadden bij Sporting alleen het gevoel dat een speler die hier zo vaak geblesseerd raakt én herstelt het moeilijk vindt om hier te blijven. Ik geef er de voorkeur aan dat je, als je met de speler en de club overlegt, dit deel van de behandeling met je familie doormaakt en dan terugkomt."

Sporting verloor zaterdagavond, zonder St. Juste, de strijd om de Portugese Supercup. Tegen FC Porto werd er met 3-4 verloren. Sporting stond binnen een halfuur op een 3-0 voorsprong, maar wist deze nog binnen de reguliere speeltijd weg te geven. In de verlenging maakte Ivan Jaime het allesbeslissende doelpunt voor Porto.

St. Juste werd de voorbije maanden nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek uit Lissabon. Onder andere PSV zou verregaande interesse hebben in de Nederlander. Een transfer lijkt na een nieuw kwetsuur echter moeilijk te zijn worden.