Update rondom Mislintat bij Dortmund: 'Duitser mag voorlopig blijven'

Nieuwe wending in Mislintat-situatie: 'Directeuren zien geen reden voor vertrek'

5 augustus om 12:26
Laatste update: 5 augustus om 12:44

Sven Mislintat wordt voorlopig niet ontslagen bij Borussia Dortmund. De Duitser maakte zich bij Ajax al eens onmogelijk en leek in Duitsland binnen drie maanden hetzelfde voor elkaar te hebben. Het Duitse Sky Sport geeft echter een update.

Zondag werd door toedoen van Duitse media bekend dat Mislintat zich drie maanden na zijn komst alweer onmogelijk heeft gemaakt bij Borussia Dortmund en voor een exit staat. Sky Sport komt maandag met een update.

De situatie rondom de technisch manager 'die zich te veel met het aankoopbeleid bemoeit' is weliswaar verergerd. Intern zou er bij Dortmund een enorme spanning heersen. Van Mislintat werd in eerste instantie alleen verwacht dat hij aanbevelingen doet, maar de Duitser vertoont te veel 'dominant gedrag' en probeert er transfers doorheen te duwen.

Zo waren ze het bij Dortmund niet altijd eens over bepaalde aankopen, meldt Sky. Onder andere de transfers van Waldemar Anton, Pascal Groß en Yan Couto zorgden voor irritaties. De deals met Anton en Groß worden toegeschreven aan Mislintat, terwijl die van Couto en toptalent Justin Lerma Kehl op het conto van sportief directeur Sebastian Kehl staan.

De komst van Rayan Cherki zorgde zelfs voor ruzies. Niet iedereen was het eens met de komst van de Fransman en de breuk tussen Mislintat en trainer Nuri Sahin komt daaruit voort. Die ruzie is zelfs zo uit te hand gelopen, dat Mislintat van de oefenmeester geen toegang meer krijgt tot de spelersgroep en de kleedkamers.

Desondanks wordt een snel vertrek van Mislintat niet verwacht door Sky. Directeuren Lars Ricken en Hans-Joachim Watzke zouden momenteel (nog) geen reden zien om over te gaan tot actie. Het medium heeft Dortmund nog om een reactie gevraagd, maar de Duitsers wilden niets zeggen over de onrust die er rondom het Signal Iduna Park heerst.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!