Perez 'benieuwd' naar 'zeer goede' Veerman bij PSV

Perez 'benieuwd' naar 'zeer goede Eredivisie-kracht' bij PSV: 'Niet goed op EK'

4 augustus om 17:50

Kenneth Perez kijkt zondagavond in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met speciale belangstelling naar Joey Veerman. Hij kreeg 'een tik' tijdens het EK en de ESPN-analist is benieuwd hoe de middenvelder van PSV dat gaat verwerken.

"Ik ben benieuwd naar Veerman", begint Perez. "Hij is natuurlijk een zeer, zéér goede kracht in de Eredivisie. Ik ben heel benieuwd hoe hij de tik gaat verwerken, die hij toch heeft gehad tijdens het EK." Veerman kon niet overtuigen in Duitsland en bereikte de bodem met zijn vroege wissel in de groepswedstrijd tegen Oostenrijk.

De rollen bij PSV zijn dit seizoen omgedraaid, stelt Perez. "Jerdy Schouten werd gewaardeerd, maar Veerman móést naar de allergrootste clubs ter wereld. Dat is nu anders. Veerman gaat in de Eredivisie vast en zeker net zo'n goed seizoen draaien als vorig jaar. Maar hij moet op herkansing."

"Als speler wil je je op het allerhoogste niveau laten zien", verplaatst Perez zich tot slot in Veerman. "Je wilt niet dat mensen zeggen: op dat niveau was het te moeilijk voor hem. En dat is gebleken: op het EK was hij onder de maat. Dát zijn de graadmeters - en Veerman heeft het niet goed genoeg gedaan."