'Ten Hag ziet Sancho en Fernandes als opties voor spits'

'Ten Hag overweegt om Sancho of Fernandes op opvallende positie te gebruiken'

4 augustus om 16:49

Erik ten Hag overweegt om Jadon Sancho of Bruno Fernandes als spitsen te gebruiken, zo meldt The Athletic. Vaste nummer negen Rasmus Højlund mist de start van het seizoen vanwege een hamstring blessure en Joshua Zirkzee is sinds zijn transfer pas net aangesloten bij Manchester United.

Met nog minder dan een week te gaan tot de seizoensopener op 10 augustus tegen Manchester City in de Community Shield, staat Ten Hag voor een lastige keuze. Manchester United creëerde wel kansen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Liverpool, maar slaagde er niet in om deze te benutten. Dit resulteerde in een 3-0 nederlaag.

De Nederlandse oefenmeester wordt voorgelegd dat Jadon Sancho, die de tweede helft van vorig seizoen op huurbasis bij Borussia Dortmund speelde na een publieke ruzie met zijn manager, een oplossing zou kunnen zijn. "Dat is zeker een optie als we niet kunnen rekenen op Rasmus (Højlund red.). Maar Jadon kan ook op de flanken. Hij zou een goede optie kunnen zijn," voegt Ten Hag eraan toe.

De Man United-manager wijst ook op de komst van Joshua Zirkzee, die net begonnen is met trainen. "Hij is nog niet lang in training, dus het zal tijd kosten voordat hij zich heeft aangepast aan het Engelse voetbal en onze speelstijl."

Een andere mogelijkheid is Marcus Rashford, ondanks zijn moeizame seizoen voor het doel vorig jaar. Ten Hag overweegt ook de aanvallende middenvelder Bruno Fernandes als spits op te stellen. "Ik denk dat Marcus het eerder heeft gedaan en het zeker kan. Maar hij is het meest productief vanaf de linkerkant, wanneer hij naar binnen trekt. Daar is hij het meest effectief", zegt de 54-jarige Nederlander. "Maar we hebben ook Bruno Fernandes als optie in de spits."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!