'Deense spits wil voormalige club kopen als wraakactie'

'Deense spits wil voormalige club kopen als ultieme wraakactie'

4 augustus om 14:22
Laatste update: 4 augustus om 15:21

Martin Braithwaite lijkt vastberaden om wraak te nemen op zijn voormalige werkgever Espanyol door zijn kapitaal in te zetten. De spits verhuisde onlangs naar het Braziliaanse Grêmio, nadat hij was gepromoveerd met de Spaanse club.

Dit weekend bericht Marca over een opvallende investering die Braithwaite overweegt. De rijke Deen denkt erover om Espanyol over te nemen, wat gevoelig ligt omdat zijn vertrek uit Barcelona als pijnlijk werd ervaren.

Braithwaite had een uitstekend seizoen bij Espanyol en loodste de club met 22 doelpunten terug naar La Liga. Hij wachtte op een aanbod om zijn contract te verlengen, maar het Spaanse voorstel beviel de aanvaller niet. "Het was respectloos en toont aan dat ze me niet vertrouwen", aldus Braithwaite.

Nu is Braithwaite bezig met zijn ultieme wraakactie. Volgens bronnen van Marca onderzoekt hij momenteel met zijn financiële adviseurs hoe hij de club kan kopen. Dit is mogelijk dankzij zijn vermogen van honderden miljoenen euro's, opgebouwd door zijn vele zakelijke ondernemingen. Het zou kunnen dat Espanyol binnenkort aan zijn lijst van eigendommen wordt toegevoegd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!