Slot steunt Ten Hag: 'United verdiende meer'

Slot steekt Ten Hag hart onder de riem: 'Uitslag had anders kunnen zijn'

4 augustus om 09:56

Arne Slot houdt een goed gevoel over aan de tour door de Verenigde Staten. Als klap op de vuurpijl legde Liverpool zaterdagnacht aartsrivaal Manchester United over de knie met liefst 3-0.

Slot is over veel aspecten in het spel van Liverpool te spreken. "Ja, maar niet met allemaal. We zijn erg blij met het resultaat, we maakten een paar heel mooie doelpunten. Maar ik denk niet dat we voldoende controle hadden over de wedstrijd, want United was meer dan eens dreigend. Het is een 3-0 overwinning, maar de uitslag had vanavond ook anders kunnen zijn", steekt hij Erik ten Hag een hart onder de riem.

Toch kan Slot terugkijken op een geslaagde voorbereiding. The Reds wonnen eerder ook van Real Betis en Arsenal. "Heel positief, denk ik", erkent Slot op de clubsite. "Natuurlijk kijkt iedereen naar het resultaat. Maar de spelers zijn fit gebleven en ze zijn in staat om te presteren op de manier die wij willen, dus in wedstrijden met een hoge intensiteit. We hebben een aantal mooie goals gezien tijdens deze tour, een aantal mooie opbouwsituaties en ik zie ze echt heel hard werken om niets tegen te krijgen. Zoals ik zei, gaven we vandaag naar mijn mening wel te veel kansen weg. United verdiende meer dan een 3-0 verlies. Het is echter ook onze kwaliteit dat we onze kansen afmaken."

Slot kijkt ernaar uit om terug te keren naar Engeland. Op het eigen Anfield oefent Liverpool nog tegen Sevilla. De opvolger van Jürgen Klopp ziet dan meerdere spelers weer instromen. "Ik denk acht of negen", doelt hij onder meer op Virgil van Dijk en Cody Gakpo. "Het is interessant om te zien hoe deze spelers in het team passen en we moeten ze zo snel mogelijk zien in te passen. We moeten hard blijven werken de komende weken. Er is veel positief aan het duel met United, maar we gaven dus wel te veel kansen weg."

Slot toont zich tot slot onder de indruk van de supporters van Liverpool. "Ik wist dit al voordat ik bij deze club kwam, maar als je het ervaart, is het enorm. De steun is massaal en ik kan niet wachten om dit op Anfield te horen."