Feyenoord-kassa rinkelt door transfer Summerville

Ook Feyenoord-kassa rinkelt door transfer Summerville: miljoenen naar De Kuip

4 augustus om 09:45

Feyenoord profiteert volop van de transfer van Crysencio Summerville naar West Ham United. The Hammers namen de 22-jarige vleugelaanvaller vrijdag over van Leeds United voor een transfersom van zo'n dertig miljoen euro.

Het betekent dat ook de kassa in Rotterdam rinkelt. Feyenoord bedong een doorverkooppercentage op Summerville van tien procent. Daarnaast heeft de Eredivisie-topclub recht op een solidariteitsbijdrage en opleidingsvergoeding, aangezien de buitenspeler vanaf zijn zesde de gehele jeugdopleiding doorliep op Varkenoord. Volgens De Telegraaf houdt Feyenoord liefst 4,5 miljoen euro over aan de deal.

Het zal desondanks steken dat Summerville het nooit tot het eerste elftal van de Rotterdammers schopte. Na uitleenperiodes aan FC Dordrecht en ADO Den Haag trok hij in 2020 de deur van De Kuip achter zich dicht. Leeds betaalde destijds al zo'n 1,5 miljoen voor de aanvaller, die nog wacht op zijn debuut in het Nederlands elftal.

Summerville tekende vrijdag een vijfjarig contract bij West Ham. "Hij is een opwindende speler met een razendsnel tempo, behendige bewegingen en een overvloed aan creativiteit vanaf de vleugel", zei technisch directeur Tim Steidten van de Premier League-club. Het afgelopen seizoen werd Summerville bij Leeds United uitgeroepen tot beste speler van het Championship. In 49 wedstrijden was hij goed voor 21 doelpunten en tien assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!