Ontketende Haaland maakt hattrick tegen Chelsea

Ontketende Haaland waarschuwt concurrentie met hattrick tegen Chelsea

4 augustus om 09:20

Een ontketende Erling Haaland heeft Manchester City bij de hand genomen in het oefenduel met Chelsea. De regerend Engels kampioen trok in het Ohio Stadium met 4-2 aan het langste eind tegen de Premier League-rivaal.

Haaland hield eerder deze week fysieke klachten over aan het vriendschappelijke treffen met FC Barcelona, maar daar had hij zaterdagnacht duidelijk geen last meer van. Wat heet, de Noorse superspits schoot uit de startblokken tegen Chelsea. Met treffers in de vierde én vijfde minuut maakte hij al snel het verschil. Eerst benutte Haaland een strafschop om meteen daarna op geweldige wijze nog een keer toe te slaan.

Oscar Bobb tekende na 55 minuten voor de 3-0, waarna Haaland opnieuw aantoonde dat Chelsea bepaald niet scherp was vanaf de aftrap. De Noor tekende in minuut 56 al voor de 4-0. Daarna liet City de teugels vieren en deden Raheem Sterling en ex-PSV'er Noni Madueke iets terug.

Haaland lijkt in ieder geval klaar voor het nieuwe seizoen. Manchester City neemt het zaterdag op tegen Manchester United om de Community Shield.