Ten Hag na nederlaag: 'Dan maak ik mij pas zorgen'

Gemengde gevoelens Ten Hag bij United: 'Dan zou ik mij pas zorgen maken'

4 augustus om 08:56

Erik ten Hag tilt niet zwaar aan de harde nederlaag van Manchester United tegen Liverpool. De Nederlandse manager zag voldoende lichtpuntjes in South Carolina.

The Mancunians kregen liefst achttien doelpogingen, maar verzuimden de trekker over te halen. "Vandaag creëerden we veel kansen en ik zou me zorgen maken als we geen kansen creëerden", stelt de ex-coach van Ajax in gesprek met MUTV na de 3-0 nederlaag. 

Volgens Ten Hag houdt hij 'gemengde gevoelens' over aan de krachtmeting met Arne Slot. "Ik ben natuurlijk niet blij met de manier waarop we doelpunten tegen krijgen. Ze zijn een heel goede ploeg, heel agressief en hebben veel scorend vermogen. Dat deden zij heel goed, maar ik ben niet blij met de manier waarop we doelpunten tegenkregen."

"Er waren echter ook goede dingen in ons spel", gaat Ten Hag verder. "Het eerste doelpunt is altijd heel belangrijk. Ik vond dat Liverpool het heel goed deed en heel efficiënt was. Maar de groep en de staf hebben het geweldig gedaan. Het is altijd zwaar aan het einde van zo'n tour, we zijn echt blij met alle moeite die ze hebben gedaan. We zijn bij elkaar gekomen, we hebben aan ons spelsysteem gewerkt en nu moeten we terugvliegen en herstellen."

Voor United gaat het seizoen volgende week zaterdag officieel van start. Dan neemt de ploeg van Ten Hag het op tegen Manchester City in de Community Shield.