Edwin Reijntjes reageert op redding Vitesse

Reijntjes dolgelukkig na Vitesse-redding: 'Telstar of Ajax maakt nu even niet uit'

4 augustus om 00:05

Edwin Reijntjes is dolgelukkig nadat Vitesse eindelijk het nieuws naar buiten kon brengen dat het zijn proflicentie mag behouden. In gesprek met De Gelderlander vertelt de algemeen directeur van de Arnhemmers over de 'emotionele rollercoaster' waarin hij de afgelopen maanden zat.

"Hier zit een gelukkig man, van een gelukkige club", begint Reijntjes met een stralend gezicht. "Toen ik kwam, heb ik meteen gezegd dat het een heel moeilijk verhaal zou worden, maar ik heb altijd vertrouwen gehad én gehouden." Dat blijkt uiteindelijk terecht.

"We hebben dit met een grote groep mensen gedaan. Grote problemen opgelost en écht stappen gezet. Een paar weken geleden wisten we: dit kan niet meer mis", vertelt Reijntjes opgelucht. Vitesse heeft vaak uitstel gekregen van de KNVB, maar Reijntjes onthult daar goede redenen voor te hebben.

"Het is echt niet zo dat ze ons de hand boven het hoofd hebben gehouden. Wij konden goede dingen laten zien, waardoor de commissie dacht: laten we niet te snel een oordeel vellen. Natuurlijk hadden wij ook liever een beslissing gezien in mei", besluit de algemeen directeur.

Nu de club zich weer op het sportieve aspect kan gaan richten, durft Reijntjes nog geen doelstellingen te vellen. Laat staan te praten over een terugkeer naar het hoogste niveau. "Als ik zie dat iedereen zó opgelucht is. En je ziet het nu ook met de seizoenskaarten. We verkopen er in een uur meer dan tweeduizend. Dan maakt het niet meer uit of je straks tegen Telstar speelt of tegen Ajax. Meedoen is voor Vitesse nu al een hoofdprijs."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!