Summerville dolblij met terugkeer in Premier League

Summerville dolblij met terugkeer in Premier League: 'Perfecte stap voor carrière'

3 augustus om 22:07

Crysencio Summerville mag zichzelf officieel speler van West Ham United noemen en daar is hij maar al te blij mee. Op de clubsite van de Premier League-club geeft de Nederlandse buitenspeler zijn eerste reactie op de net afgeronde transfer.

West Ham neemt Summerville voor ongeveer dertig miljoen euro over van Leeds United. De 22-jarige aanvaller tekent voor vijf jaar, maar kan zijn terugkeer in de Premier League tot op heden nog niet echt geloven.

"Ik ben erg blij en ik kan niet wachten om te beginnen", vertelt Summerville op de website van de Londense club. "Het is de perfecte volgende stap voor mijn carrière. West Ham United is een enorme club, met veel ambitie en geweldige spelers, dus ik ben erg opgewonden om hier te zijn en aan de slag te mogen."

Summerville speelde van 2008 tot 2020 voor Feyenoord, dat hem verhuurde aan FC Dordrecht en ADO Den Haag. Leeds plukte hem vervolgens voor anderhalf miljoen euro weg uit De Kuip. Sterke jaren in de Premier League en het Championship leveren hem een transfer naar West Ham op.

"Ik probeer altijd mijn hart te volgen en ik had het gevoel dat dit de beste plek voor mij is om me als speler te blijven ontwikkelen. Ik wil mijn potentieel hier zoveel mogelijk pushen", besluit Summerville.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!