Vitesse heeft licentie officieel terug

Witte rook in Arnhem: Vitesse heeft licentie officieel terug

3 augustus om 18:47

Het hoge woord is eruit: Vitesse speelt komend seizoen gewoon in de Keuken Kampioen Divisie. De Arnhemmers hoorden zaterdag van de beroepscommissie van de KNVB dat het zijn proflicentie behoudt. Het voortbestaan de club is daardoor niet meer acuut in gevaar.

De euforie was vrijdag al groot bij Vitesse doordat de de Common Group van Coley Parry een belangrijke handreiking deed. Nu is er definitief witte rook. Algemeen directeur Edwin Reijntjes reageert verheugd. "Ik ben enorm blij met het behoud van onze licentie. Hier hebben wij zo enorm hard voor gewerkt, met vele betrokkenen. We kunnen eindelijk gaan voetballen! Dat is het aller belangrijkste voor nu. En iets waar we – met name onze supporters, sponsors en overige stakeholders – al maanden naar snakken."

Volgens Reijntjes wordt Vitesse 'langzaam weer een voetbalclub'. Vitesse begint op vrijdag 9 augustus aan het Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De ploeg van trainer John van den Brom neemt het dan in eigen huis op tegen Telstar. Overigens wacht Vitesse nog wel op uitsluitsel over de beoogde nieuwe eigenaar Guus Franke. De licentiecommissie heeft besloten om het onderzoek naar Franke door te zetten. 

"Doordat we met Franke nog geen officiële nieuwe eigenaar kunnen presenteren, hebben we - om te komen tot een sluitende begroting voor de beroepscommissie - een (tijdelijk) vangnet moeten creëren", stelt Reijntjes. "Oftewel, een alternatieve garantie vinden en hernieuwde afspraken maken met Common Group. Dit is gelukt, en daar mogen we met name het regionale bedrijfsleven, Stichting ‘Sterkhouders Vitesse Arnhem’, enorm dankbaar voor zijn. Zij hebben echt hun nek uitgestoken, waardoor we ‘gewoon’ volgende week aan de competitie beginnen. Ook Coley Parry heeft gisteren een keuze gemaakt in het belang van de club, dat is fijn en zijn wij ook erkentelijk voor. Tot vrijdag in GelreDome, Vitessenaren."

Vitesse verkeerde al maanden in grote onzekerheid over het voortbestaan. De licentiecommissie van de KNVB besloot in een eerder stadium de proflicentie in te trekken, omdat Vitesse geen sluitende begroting kon overleggen. De Arnhemmers moesten daardoor aan de bak om in hoger beroep alsnog aan de eisen te voldoen. Dat is nu dus gelukt.