Vermoedelijke opstelling PSV tegen Feyenoord

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz moet puzzelen door blessures achterin

4 augustus om 15:00
Laatste update: 4 augustus om 15:00

Landskampioen PSV begint zondag officieel aan het nieuwe seizoen met de clash tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. Trainer Peter Bosz heeft voorin en op het middenveld weinig zorgen, maar achterin is de nood aan de man. Dit is de vermoedelijke opstelling van de Eindhovenaren.

Met Sergiño Dest (kruisbandblessure), Olivier Boscagli (schouderblessure), Mauro Júnior (hamstringblessure) en Armando Obispo (knieblessure) zitten liefst vier verdedigers in de lappenmand. De spoeling is daardoor dun. Het betekent dat Jerdy Schouten een linie naar achteren wordt gehaald, terwijl het de verwachting is dat Fredrik Oppegard als linksback begint.

Het terugschuiven van Schouten betekent dat er een plaatsje op het middenveld vrijkomt. Bosz lijkt weleens voor flink wat voetballend vermogen te kunnen kiezen met Joey Veerman, Ismael Saibari en Malik Tillman. De oefenmeester zou dan Guus Til nog achter de hand houden.

Voorin zijn er twee vraagtekens. Luuk de Jong trainde vrijdag wel mee, maar werd daarna ziek naar huis gestuurd. Mocht de aanvoerder niet op tijd hersteld zijn, dan is Ricardo Pepi zijn logische vervanger. Verder hield Bosz nog een kleine slag om de arm wat betreft Noa Lang. "We moeten nog steeds heel voorzichtig zijn met Noa en dat is ook de manier hoe we gaan proberen hem een heel seizoen beschikbaar te houden", zei de coach. 

PSV en Feyenoord staan zondag vanaf 18.00 uur tegenover elkaar in het Philips Stadion.

De vermoedelijke opstelling van PSV: Benítez; Teze, Flamingo, Schouten, Oppegård; Veerman, Saibari, Tillman; Bakayoko, De Jong, Lang.