Zirkzee vertelt openhartig over zijn tijd bij Bayern

Zirkzee goudeerlijk: 'Ik dacht dat ik goed genoeg was voor Bayern, maar dat was ik nog niet'

3 augustus om 16:43

Joshua Zirkzee heeft in een interview met het Engelse blad The Mirror teruggekeken op zijn tijd bij Bayern München. De Nederlandse spits vindt dat hij in zijn tijd in Duitsland veel te weinig zelfvertrouwen had en noemt zich nu 'twee keer zo goed' als hoe hij toen was.

"Ik had veel meer in mezelf moeten geloven", zo blikt Zirkzee terug op zijn tijd als jonge spits. "Toen dacht ik dat het allemaal wel los zou lopen, maar ik heb nu een heel andere mentaliteit. Ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen. Ik denk dat ik toen maar de helft van de speler was die ik nu geworden ben."

Zirkzee pikt er ook één van zijn trainers uit die hem enorm heeft geholpen met zijn spel. "Bij Anderlecht, onder de vleugels van Vincent Kompany, heb ik een paar grote stappen gezet. Dingen gingen toen een stuk beter voor mij. Toen ik bij Bayern zat was ik helemaal niet zo’n speler."

Zelfvertrouwen had Zirkzee dus niet genoeg, maar een beetje overmoedig was hij wel. "Ik dacht dat ik gelijk de eerste spits van Bayern München kon worden, maar daar was ik totaal nog niet klaar voor. Het was voor mij goed om een stap terug te doen en zo te kunnen zoeken naar wat nodig is om de top te halen."