Real Madrid wil Laporte na het mislopen van Yoro

'Real schakelt door na mislopen Yoro en richt de pijlen op ervaren EK-winnaar'

3 augustus om 16:05

Aymeric Laporte zou steeds dichter bij een transfer naar Real Madrid komen. Dat melden Saudische en Spaanse media. De routinier wil vertrekken bij Al Nassr en de Madrilenen zouden wel interesse in een samenwerking hebben.

Real was lange tijd bezig om Leny Yoro van LOSC Lille te halen, maar de jonge Fransman koos uiteindelijk voor een avontuur bij Manchester United. Laporte zou nu het alternatief zijn. De dertigjarige verdediger wil graag weg bij Al Nassr, de club waar hij vorig jaar tekende. Real zou niet al te veel moeite willen doen voor een nieuwe verdediger en dus lijkt de komst van de Spaanse EK-winnaar steeds logischer te worden.

Laporte heeft nog een contract voor twee jaar in Saudi-Arabië en de Spanjaard probeert een breuk met Al Nassr te forceren. Echter is dit nog niet zo makkelijk, aangezien Real heeft besloten dat de club geen transfersom wil betalen. Carlo Ancelotti heeft inmiddels wel aangegeven dat hij Laporte wel ziet zitten, dus zullen de onderhandelingen doorgezet worden.

In het verleden speelde Laporte voor onder andere Athletic Bilbao en Manchester City. In dienst van de Engelsen werd hij zes keer Engels kampioen en won hij de Champions League.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!