Nieuwe positie getipt voor complete Bergwijn

Ajax getipt: 'Echt een positie waar vrij complete Bergwijn kan spelen'

3 augustus om 13:50

Pelle Clement denkt dat Steven Bergwijn uitstekend als spits uit de voeten zou kunnen. De 28-jarige middenvelder van Sparta speelde vooral in Jong Oranje met de Ajax-aanvaller samen en raakte onder de indruk.

Clement stelt voor Voetbal International een elftal samen met de beste spelers waarmee hij samen heeft gespeeld. Het voormalige jeugdproduct van Ajax posteert Bergwijn verrassend in de punt van de aanval. "Ik vind dat echt een positie waar hij kan spelen", benadrukt hij.

"Bergwijn is ontzettend behendig en hij is creatief. Hij is in dat opzicht een vrij complete spits", oordeelt Clement. "Hij heeft ook zo'n sterk lichaam, gezien zijn lengte. Hij is voor verdedigers, die vaak wat groter en robuuster zijn, niet van de bal te krijgen. En daarnaast is hij nog super wendbaar, snel en doelgericht", somt de Spartaan op.

Bergwijn speelt bij Ajax doorgaans als linksbuiten. De Oranje-international wacht nog op zijn eerste minuten dit seizoen, nadat hij na het EK langer van een vakantie genoot. Mogelijk kan hij donderdag weer in actie komen, als de Amsterdammers het opnemen tegen Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!