Clement is Nouri eeuwig dankbaar

Clement is Nouri eeuwig dankbaar: 'Voor een groot deel aan hem te danken'

3 augustus om 11:08

Pelle Clement is Abdelhak Nouri eeuwig dankbaar. De oud-Ajacied stelt dat hij zijn debuut bij de Amsterdammers gemaakt heeft door de voormalig Marokkaans-Nederlands voetballer.

"Hij was in de jeugd van Ajax een ongelofelijke voetballer. Hij heeft een heel groot aandeel gehad in het feit dat De Toekomst ieder weekend vol stond", vertelt Clement in gesprek met Voetbal International. "Het is een ongelofelijk sneu verhaal wat er met hem is gebeurd."

In 2017 viel Nouri neer op het voetbalveld en liep hij ernstig hersenletsel op bij een hartstilstand."Ik had het er heel moeilijk mee. In de beginfase had ik nog contact met zij broer en ik ben een keer bij Nouri thuis geweest. Dat was heel fijn", gaat de Sparta-middenvelder verder. 

Clement stelt dat Nouri erg belangrijk was voor zijn carrière. "Want mijn debuut bij Ajax heb ik voor een groot deel aan hem te danken. Dit gaf natuurlijk weer een boost aan mijn carrière. Dat zal ik nooit vergeten. Het blijft tot op de dag van vandaag erg lastig."

De 28-jarige geboren Amsterdammer sluit af met een mooie anekdote. "Toen ik vertrok bij Ajax deed ik een rondje langs De Toekomst om iedereen te bedanken. Dat hele halfuurtje zat Nouri achter mij aan met de vraag of ik echt zeker wist dat ik weg wilde. Het was een ontzettend lieve jongen en buiten dat een waanzinnig goede voetballer."