Theo Janssen: 'Twente was daarom groter dan Ajax'

Theo Janssen vertrok met tegenzin bij FC Twente: 'Groter dan Ajax'

3 augustus om 10:21

Theo Janssen verklaart dat hij in 2011 met tegenzin van FC Twente naar Ajax vertrok. De oud-middenvelder vindt De Tukkers zelfs groter dan de club uit Amsterdam.

"Ik heb me kapot gelachen bij Twente. Ik voelde mij er enorm thuis", vertelt Janssen in een uitgebreid interview met Tubantia. "Twente is een grote club met een geweldig stadion, geweldige supporters, geweldige sponsoren en ga zo maar door. De betrokkenheid van de mensen is supergroot."

Janssen werd met FC Twente een keer landskampioen en won de beker. De analist steekt zijn liefde voor de club niet onder stoelen of banken. "Als je naar het stadion reed zag je al die bussen uit de regio. Bizar."

Na zijn periode in Enschede maakte de voormalig prof de transfer naar Amsterdam, waar hij ook landskampioen werd. Toch voelde Janssen zich hier minder op zijn plek. "Ik heb twee jaar bij Ajax gespeeld, maar de houding van de mensen daar is zo anders. In mijn beleving was Twente daarom ook groter dan Ajax. Ik heb bij Ajax ook nooit dat gevoel van Twente gehad", aldus Janssen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!