'Koopmeiners mag nog niet naar Juve: Atalanta kent belangrijke voorwaarde'

'Transfer Koopmeiners op haar na rond: Atalanta ziet belangrijke voorwaarde'

3 augustus om 09:06
Laatste update: 3 augustus om 11:59

Teun Koopmeiners gaat na de strijd om de Europese Super Cup voor Juventus tekenen, zo weten Italiaanse media. Atalanta Bergamo stelde zich hard op tijdens de onderhandelingen en ziet de datum van het vertrek als een belangrijke voorwaarde.

Atalanta is na lang onderhandelen alsnog overstag gegaan. Koopmeiners mag Bergamo in gaan ruilen voor Turijn en zal vijftig miljoen euro, plus vijf miljoen euro aan bonussen gaan kosten. Volgens het Italiaanse Calciomercato stelde de huidige club van de middenvelder zich hard op tijdens de onderhandelingen. Zo werd het eerste bod van Juventus (45 miljoen euro plus bonussen) nog naar de prullenbak verwezen en bestaat er één duidelijke voorwaarde.

Koopmeiners zal pas na de wedstrijd om de Europese Supercup tegen Real Madrid zijn transfer gaan maken. Atalanta ziet het duel als een prestigieuze wedstrijd en een mooie kans op een prijs. De wedstrijd om de Supercup wordt op woensdag 14 augustus in Warschau gespeeld. Een dag later zal de stap van Koopmeiners naar Juventus bekend worden gemaakt, zo verwacht het medium.

Koopmeiners stond ook in de belangstelling van andere Europese grootmachten, waaronder Liverpool. De middenvelder bereikte echter al lang geleden een persoonlijk akkoord met de Oude Dame en besloot loyaal te blijven. Daarnaast zou de Nederlander een langer verblijf in de Serie A prefereren boven een stap naar bijvoorbeeld Engeland.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!